torsdag 24 november 2011

tiden flyger...

Denna vecka har väl gått fortare än fortast??? 1:a advent på söndag liksom!
Veckan har bjudit på hallserien i bowling, träning och Uppsala resa. Igår var jag och Johan in till Uppsala för ett möte med en barnpsykolog. Har länge velat träffa en för att få lite råd och tips på hur man kan hantera en 5 åring som har så mycket energi, vredesutbrott och känslor.
Jag är SUPERNÖJD att vi åkte in och vilken respons vi fick av psykologen!!! Små små tips som kan förenkla och förebygga i vår vardag som gör livet mycket enklare.
För att nämna ett exempel så hade jag och Lucas en lekstund i 20 minuter alldeles nyss. Fullt fokus bara på honom och bilarna vi lekte med. Inget annat får störa. 5 minuter innan vi skulle sluta så sa jag att när badkaret är fyllt med vatten så slutar vi leka och hoppar i badkaret. (har tidigare varit stora protester) men idag gick han på en gång!
Till helgen ska han få vara med och bestämma nästa veckas "arbetssysslor" när vi ska fixa middan. Exempel: duka, skära gurka eller hjälpa till att laga maten.
Imorgon ska han och Johan måla 2 st hyllor och konsoler till hans rum. Vi var till färgaffären idag och han valde färg själv. "Marsinpan-grön" och "lakrits-svart" blev det. Hyllplan i en färg och konsoler i den andra.
Blir bilder när dom är på plats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar