torsdag 14 oktober 2010

Att hitta tapeter...

...kan vara bland det svåraste projektet till detta hus.
VAR ska man börja? Det fins ju oändligt mycket...
Vi är inte riktigt där ännu, med att sätta upp dom men jag tänkte börja i tid med att välja eftersom jag förstod att det skulle vara lättare sagt än gjort att välja till alla rum.
Kan ju i alla fall ta bort några rum där vi inte ska ha tapet: köket, kommer få pärlspont från golv till tak, för att förstärka den lantliga stilen. Den ska bara få någon färg; vit, någon vit brytning eller samma färg som skåpluckorna (ljus pärlgrå)vi får se!
Båda toaletterna går ju också bort. Var förövrigt och bestämmde oss för kakel och klinkers till badrum, hall, kök och tvättstuga igår. Ska ta reda på exakta kvm för varje rum och sen beställa!
Tvättstugan går också bort för där blir det väv.
Återstår då: hall, vardagsrum, gästrum, 2 barnrum, allrum och ett föräldrasovrum.

Hittade en tapet som går i grå ton, med tegelstensmönster. Tänkte sätta två väggar i vardagsrummet med den, den ena bakom kakelkaminen och den andra bakom där fåtölj och soffan ska stå. Vill förstärka dessa väggar med en färgad tapet eftersom kaminen är vit och möblerna är beiga. Det kan lätt bli så att dom förvinner annars. Övriga väggar kommer bli enfärgade, beigt, grått eller liknande. Svårt.

Det var ungefär det jag hann med på färghandeln idag...;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar